Start » Konferens med jobbet

Konferens med jobbet

Konferens i olika former

Många är de som gjort bort sig på konferens med jobbet. Bättre är att hålla tungan rätt i mun och inte visa sig på styva linan. Måndagen är bara några dagar bort. För att bli framgångsrik i sociala situationer är det viktigt att visa respekt inför sina medmänniskor. Den som visar respekt kan återvända till jobbet med huvudet högt när andra känner skam inför sina kollegor och ångest inför mötet med chefen.

Konferensanläggningar

I landet finns många hotell som är specialiserade på konferenser. Häromåret blev Ystad Saltsjöbad utnämnt till Sveriges främsta konferens- och mötesanläggning. Andra anläggningar som placerade sig högt på listan var Arken Hotel & Art Garden Spa och Djurönäset Hotell & Konferens. Nämnda anläggningar erbjuder vad man kan önska sig på en konferens och mer därtill.

Hur man beter sig på konferens

På konferens är det viktigt att förhålla sig ödmjuk inför vett och etikett. Det är viktigt att samtliga deltagare visar sin uppskattning och sprider glädje, annars riskerar konferensen att bli meningslös. Eftersom man representerar företaget är det av yttersta vikt att uppträda korrekt, att vara artig och klä sig vårdat. Tyvärr är det många som glömmer bort att man inte bara representerar sig själv på konferens, utan framför allt företaget.

Alkoholkonsumtion

För många är personalfesten höjdpunkten på konferensen. Efter några jamare brukar många diskutera eventuell löneförhöjning med chefen och reda ut gammalt groll med kollegan – det ska man inte göra på konferens. Och verkligen inte efter några järn. Man ska heller inte vänsterprassla på konferens. Framför allt ska man inte vänsterprassla med kollegor.

Var försiktig med alkoholen på konferens. Det ena ger snabbt det andra, sedan sitter du där med ångest. Ett eller ett par glas vin och en snaps på det duger gott. Har man mer än så innanför rocken väntar trubbel runt hörnet – och det vill man inte vara med om på konferens med jobbet. Många har den vägen vandrat och lika många ångrar det dagen därpå.

Grupptryck

Om du föredrar att inte dricka alkohol, ska du självklart avstå från att göra det. Att dricka alkohol ska aldrig vara ett tvång. Om du väljer att dricka så är det viktigt att ditt beslut inte färgats av andra då alkohol påverkar oss på olika sätt. I sociala sammanhang kan det ibland uppstå grupptryck, och det kan vara svårt att veta hur man ska hantera sådana situationer. Vi listar därför tre enkla tips som du kan använda för att lättare kunna stå på dig själv.

1. Ställ frågor
Om din kollega pressar dig till att dricka, kan du vända fokus från dig själv och rikta uppmärksamheten på kollegan istället genom att ställa frågor. Du kan till exempel fråga varför kollegan tycker om att dricka alkohol samt hur länge denne har druckit.

2. Säg ”nej”

Det må vara enklare sagt än gjort, men att säga ”nej” på ett bestämt sätt kan vara mycket effektivt. Ju mer bestämd du är i din framtoning, desto mindre är sannolikheten att kollegorna kommer att fortsätta pressa dig.

3. Var repetativ

Tveka inte att upprepa ditt ställningstagande om du känner behov av det!

Konferens