Start » Tallbo Café och pendlarorten Bålsta

Tallbo Café och pendlarorten Bålsta

Tallbo inbjuder till mysig fikastund

Strax utanför pendlarorten, Bålsta, ligger Övergran. Här driver Carin Rubbestad och Marie Wahlqvist Tallbo Café i det som en gång var Tallboskolan. Här kan man förvänta sig hembakat bröd och nybryggt kaffe på lördagar och söndagar från 11 till 17. Rubbestad och Wahlqvist invigde Tallbo Café 2008 och året därpå erhöll man Håbo Kommuns pris för ”Årets landsbygdsentreprenörer”.

Tallbo Café är det lilla pittoreska caféet man inte vill missa om man befinner sig i Bålsta och är fikasugen. Caféet bjuder på prisvärda bakelser och smörgåsar som, för ovanlighetens skull, är bakade på plats. Dessutom finns en liten uteplats bakom caféet dit gästerna är välkomna att slå sig ner för att avnjuta sin fika. Utanför caféet brukar man se besökarnas uppradade bilar som ofta är av äldre modell vilket tveklöst bidrar till caféets charm.

Åbergs Museeum

Bålsta är centralort i Håbo kommun. Här bor ungefär 14 000 invånare på 1 072 hektar. Det är inte särskilt många som väljer att bo i Bålsta, eller i Håbo Kommun heller för den delen, men här finns mycket att se och upptäcka. Framför allt är Åbergs Museum väl värt ett besök. Lasse Åberg har en stor samling av Disney-föremål som han mer än gärna vill dela med andra. Här finns en stor konstsamling tillsammans med serieoriginal i världsklass.

Åbergs Museum är det perfekta vardagsäventyret för såväl småbarnsfamiljer som för de kulturintresserade. Förutom museets konstsamlingar, finns nämligen en lekplats utanför samt museets två kossor Klarabella och Flora som gärna hälsar på besökarna. Museet brukar även ha temadagar som de kallar för Glada Ungars Dag. Museets maskot kossan Daisy kommer då på besök för att leka med de yngsta besökarna.

Kommunikationer

Kommunikationerna är goda till och från Bålsta. Förutom att orten ligger vid E18 är Bålsta även slutstation för pendeltågslinje 35 från Nynäshamn/Västerhaninge. Här finns även möjlighet att kliva av och på regionaltågen som trafikerar Göteborg-Hallsberg-Västerås-Stockholm. Boendes i Bålsta behöver således aldrig oroa sig för att bli kvar – det finns alltid en väg härifrån.

Besök Tallbo café

Har man vägarna förbi Bålsta ska man försöka ta sig tid att besöka Tallbo Café. Det är ett mycket trevligt utflyktsmål för såväl Håbo-bor som turister, vilket många kan intyga. Man brukar säga att Övergran är landets trevligaste samhälle – man kan därför anta att Håbo kommun är en knytpunkt på fler än ett sätt. I Övergran bor knappt 1 000 människor, men de har allesammans gemensamt att de uppskattar besök.

Om du är fikasugen och vill ge dig ut på ett härligt utflyktsmål, kan vi varmt rekommendera dig att besöka Bålsta och Tallbo Café. Förutom god fika garanteras du dessutom vacker natur, långt bort från storstads-myllret. Utöver Tallbo Café och Åbergs museum, kan vi även rekommendera sevärdheterna Biskops Arnö samt Skoklosters Slott. I Habå kommun finns alltså mycket att utforska!

Besök gärna Tallbo Café på Facebook om du vill hålla dig uppdaterad på det senaste som händer i Övergran i allmänhet och på Tallbo Café i synnerhet. Men kom ihåg att det är helger (lördagar och söndagar) som gäller på Tallbo Café.

Tallbo